Ferievannere: Slik holder du plantene i live når du er på ferie

Sommeren er her, og det betyr ferie for mange av oss, men hva gjør du for at potteplantene ikke skal tørke ut?

Det kan være utfordrende å holde kjøkkenhagen og potteplantene hydrert under tiden du er bortreist. Heldigvis finnes det en enkel løsning: ferievannere! 


Hva er en ferievanner?

En ferievanner er et praktisk system designet for å vanne plantene dine automatisk når du ikke er hjemme. Vi fører flere ulike varianter i nettbutikken, men anbefaler spesielt vårt dryppvanningssystem 'City Gardening' og våre elegante vanningskuler for innendørs planter.

Det er viktig at ferievanneren testes godt ut før du drar på ferie. På denne måten kan du kartlegge plantens vanningsbehov og forhindre over- eller undervanning.

Kjøp ferievannere her

 


Ulike former for ferievannere:
 1. Vanningskuler
  Kulen fylles med vann og plasseres direkte ned i potteplantens jord. Vannet slippes gradvis ut i jorden, avhengig av hvor mye plantene trenger.
 2. Dryppsystem
  Et dryppsystem er en vanntank koblet til et nettverk av små slanger som leverer vann direkte til plantenes røtter. Du kan justere vannmengden etter plantenes behov.
 3. Snøre
  Et vanningssnøre plasseres med den ene enden i pottens jord og den andre i et kar med vann. Snøret vil så føre vann fra karet til potten i takt med røttenes opptak.
 4. Vanningsmatte
  En vanningsmatte legges på en flate som tåler vann og transporterer fuktighet opp fra et kar. Matten holder seg jevn fuktig slik at potter med hull i bunn kan plasseres rett på og suge opp vann i eget tempo. 
 5. Selvvanningsbrett
  Dette brettet har samme mekanisme som vanningsmatten, bare at matten allerede ligger over et reservoar med vann.
 6. Selvvanningspotter
  Potten fylles opp med vann til reservoaret er fullt og lar planten suge opp vann etter behov. 

 


Slik bruker du en ferievanner
 1. Forbered plantene
  For at ferievannere som lar planten forsyne seg selv skal fungere må jorden være fuktig før start, om ikke vil alt vannet suges opp med en gang. Pott om planter som har det trangt i større potter, slik at jorden holder lenger på fuktigheten. 

 2. Installer ferievanneren 
  Velg en ferievanner som passer best for dine planter og installer den i henhold til instruksjonene. For dryppsystemer, sørg for at slanger og koblinger er godt sikret.

 3. Test systemet 
  Før du reiser må du sjekk at ferievanneren fungerer som den skal. Hvor stort vanningsbehov har planten? Hvor lenge klarer planten seg før tilgangen til vann er slutt? Prøv deg frem i god tid og juster om nødvendig.

 4. Plasser plantene strategisk 
  Hvis mulig, flytt plantene til et sted med indirekte lys og mindre eksponering for varme. Dette reduserer vanningsbehovet.  Med en ferievanner kan du nyte ferien din uten bekymringer, vel vitende om at plantene dine er i trygge hender. Ta en titt på vårt utvalg i nettbutikken, og finn den perfekte løsningen for dine planter.

  God ferie og lykke til med plantene dine!
   

  Kjøp ferievannere her

   

  More articles