Såkalender juni

Juni regnes som årets første sommermåned og hagen begynner virkelig å ta fart.

Felles for alle sorter som kan såes nå er at de er hurtigvoksende og kan dyrkes direkte ute på vokseplassen- du har med andre ord fortsatt tid til å dyrke en kjøkkenhage!

GRØNNSAKER
En ting som er viktig å huske på når du sår frø direkte ute er å holde ugress og dyr unna de små spirene. Luk derfor ofte og dekk gjerne de nysådde frøene med en fiberduk slik at ikke fugler og andre skadedyr kommer til.

Husk: er det fremdeles kjølig der du bor kan du med fordel fortsette å forkultivere plantene innendørs en liten stund til.

Kjøp grønnsaksfrø her


Grønnsaker som kan såes nå er:


Noen litt spennende sorter som kan såes nå er:

 

 

KRYDDERURTER
En urtehage er enkelt å lykkes med og kan dyrkes over alt- også på en balkong eller kjøkkenbenken. Et godt tips er å tørke overskuddet i en dehydrator og lagre på glass- så har du hjemmedyrkede urter til maten året rundt!

Krydderurter som kan såes nå er:

BLOMSTER
Juni er en fin måned for å så en blomsterhage! Dyrk gjerne blomster blant grønnsakene i kjøkkenhagen, i potter eller i balkongkasser. 

Denne måneden er det bare en klatreplante som skal såes, og det er Flaskegresskar.

 

Kjøp blomsterfrø her

 

Vår såkalender gir tips til hva du kan så basert på utviklingstid og plass. Du kan i utgangspunktet så alt året rundt ved å ha plantene i et rom med korrekt temperatur og lys. Ved å dyrke frø i de månedene som anbefales vil du ha velutviklede planter innen sommeren. Sår du hurtigvoksende vekster for tidlig vil plantene bli store og uhåndterlige innen de kan flytte ut. Men fortvil ikke- er du en måned for sen er ikke alltid alt håp ute, så frøene og nyt en litt senere avling.

More articles