Såkalender mai

Kom mai du skjønne milde! 
Utesesongen er offisielt i gang og vi forflytter oss sakte men sikkert ut i takt med at temperaturen øker. 

Så lenge faren for frost er over og jorden ute holder ca 10°C kan det aller meste såes direkte ute nå. 


GRØNNSAKER
Frem til nå har vi sådd alle saktevoksende sorter som trenger et forsprang for å bli klare til sommeren, men nå skal alt som vokser fort såes! Det er med andre ord ikke for sent om du ikke er kommet i gang enda. 

Husk: er det fremdeles kjølig der du bor kan du med fordel fortsette å forkultivere plantene innendørs en liten stund til.

Kjøp grønnsaksfrø her


Grønnsaker som kan såes nå er:

 


Søte og litt spennende sorter som kan såes nå er:

 

KRYDDERURTER
Så en urtehage fra frø! 
Dyrk gjerne urtene i potter, balkongkasser eller vertikalt opp en vegg på terrassen. På denne måten er urtene lett tilgjengelige når du skal lage mat og enkle å stelle med.  

Krydderurter som kan såes nå er:

Kjøp krydderurter herBLOMSTER
I mai kan du direkteså nesten alt som også kunne såes i april, pluss noen nye sorter som f.eks honningblomster, dagfiol og høststråblomst.


Klatrende blomster som kan såes nå er:


Brudeslør er en blomst som har vokst i populæritet de siste årene, og det med god grunn. Ikke bare er dette en vakker, minimalistisk blomst som gjør seg svært godt alene i vase- den kan også tørkes!

Ettårige blomster som kan såes nå er:

 

Flerårige blomster er en god investering for årene som kommer. Vær oppmerksom på at enkelte sorter kan kreve å overvintres frostfritt.

Flerårige blomster som kan såes nå er:

 

Kjøp blomsterfrø her

 

Vår såkalender gir tips til hva du kan så basert på utviklingstid og plass. Du kan i utgangspunktet så alt året rundt ved å ha plantene i et rom med korrekt temperatur og lys. Ved å dyrke frø i de månedene som anbefales vil du ha velutviklede planter innen sommeren. Sår du hurtigvoksende vekster for tidlig vil plantene bli store og uhåndterlige innen de kan flytte ut. Men fortvil ikke- er du en måned for sen er ikke alltid alt håp ute, så frøene og nyt en litt senere avling.

More articles