Høsten er her og det betyr at det norske eplesesongen endelig er i gang!
Har du et epletre i hagen, men usikker på hva du skal bruke fruktene til? Følg vår enkle guide og lag din helt egen eplejuice og cider!
Steg 1: Høst eplene
Steg 2: Knus eplene
Steg 3: Press eplene
Tips: Askorbinsyre (vitamin C) kan tilsettes de knuste eplebitene eller den ferskpressede eplejuicen for å redusere brunfarge.
Den ferske juicen eller cideren kan så tappes på sterile flasker. Fersk ubehandlet juice har ca en holdbarhet på ca. to dager før den begynner å gjære, men pasteuriserer du den kan den lagres i opptil to år.
Pasteurisering går ut på å å varme vesken opp til en temperatur som dreper mikrobene, for så å kjøle vesken raskt ned igjen. Dette kan du enkelt og trygt gjøre i en pasteuriserer.
Tips: Sørg for at alt utstyr og saftflasker er skikkelig rengjort før du starter. Bruk gjerne et vaskemiddel som steriliserer, eller følg våre råd for sterilisering i kjele eller ovn.