5 tips til soppturen

Å gå på sopptur er en herlig aktivitet for å komme seg ut i naturen, og samtidig få med seg deilige delikatesser hjem til middag.

For å få mest mulig ut av turen har vi samlet fem nyttige tips!

1. Bruk riktig utstyr
For at soppen skal holde seg frisk hele veien hjem er det viktig med riktig utstyr. En soppkurv laget av flettet treverk er ideell da den lar soppen "puste" og bevarer kvaliteten. Husk også å ta med en soppkniv med en liten børste. Kniven kan du både bruke for å høste og renskjære soppen. Børsten brukes for å rense soppen for jord og skitt. 

Kjøp utstyr til soppturen her


2. Lær deg grunnleggende soppkunnskap
Det er viktig å vite hvilke sopp som er spiselige og hvilke som er giftige. En god håndbok om sopp kan være smart å ha med på tur om du ikke er en erfaren soppsanker. Boken 'Sopp i skog og mark' er en praktisk og liten håndbok laget for ha med på tur.  
3. Velg riktig sted og tid
Sopp trives best i fuktige områder som skog, myr og langs jorder. En dag eller to etter regnvær er ofte de beste dagene for å sanke sopp. Er du på jakt etter en ny art du ikke pleier å plukke kan boka 'Sopphåndboka' være fin, da denne forklarer hvilke sopper du kan finne forskjellige steder i skog og mark. 


4. Sikkerhet først
Hold deg til de sortene du er 100% sikker på at er spiselige og les deg godt opp på forhånd om du skal ut på din første sopptur. Har du plukket sopp du er i tvil om bør du alltid sjekke disse på en soppkontroll. Noen sorter kan være svært giftige og det er best å være forsiktig. 
5. Respekter naturen
Plukk bare sopp som er moden og la små sopp stå igjen for å vokse videre. Vis hensyn til andre soppsankere og etterlat naturen slik du fant den.

Vi ønsker deg all hell og lykke på soppturen!
Hos Din Kjøkkenhage finner du alt du trenger for en vellykket sopptur, inkludert soppkniver, soppkurver og bøker om sopp.

Kjøp utstyr til soppturen her

More articles