Dyrk med biohumus

At jorden vi dyrker i har alt å si for plantens vekst og trivsel er ingen hemmelighet.

Ute i naturen har blant annet mark en viktig rolle for å skape liv og næring i jorden, men hva gjør du når du dyrker i potter eller i livløsjord der det ellers er vanskelig å dyrke mat? Du bruker biohumus!

Hva er biohumus? 
Biohumus er et annet ord for vermikompost, det samme som skapes når marken graver ganger i jorden og suger opp organisk materiale. 

Biohumus er ikke i seg selv gjødsel, men får plantene til å ta opp og tilegne seg næring bedre. Planter som dyrkes i biouhumus vil tåle stress som kulde og tørke bedre, og blir i tillegg mer motstandsdyktige mot sykdommer og skadedyr. 
 

Kjøp biohumus her


Hvilken biohumus skal jeg velge? 

Hos oss finner du to varianter: 'Biohumus vermikompost' og 'Biohumus vermikompost terra' som inneholder biokarbon.

Biokarbon er bra å bruke utendørs da dette minsker drivhusgasser og skaper gode forhold for mikroorganismene i jorda. 

En god tommelfingerregel er: Bruk vanlig biohumus til potteplanter og dyrking innendørs, og biohumus terra i bed, drivhus, pallekarm og store potter utendørs.

Biohumus er duftfri, godkjent for økologisk dyrking og kan brukes i hele plantens livssyklus- også til spiselige planter!

 Boihumus vermikompost

Biohumus inneholder millioner av levende mikroorganismer, plantehormoner, fulvosyre, enzymer og humusstoffer som skaper en symbiose mellom mikroliv og røtter.

Slik bruker du det:

Ved omplanting Skal du potte om en plante blander du inn ca 20% biohumus med plantejorden. 
Direkte i potten Dersom plantene dine ikke trenger å plantes om kan du strø biohumus direkte på jorden. Strø ca 2 cm med komposten rundt planten og vann som normalt. 
Som gjødselvann Bland 1 del Biohumus med 5 deler vann og la det stå over natten. Vann potteplantene (uten stråle på kannen) med blandingen en gang per uke.
Som bladgjødsel Legg 1 del Biohumus i en gammel strømpe eller et tøystykke, knytt igjen og tilsett 5 deler vann. La det stå over natten. Spray løsningen på plantens blader en gang i uken. 

 

Kjøp biohumus vermikompost


Biohumus vermikompost terra

Denne varianten inneholder de samme gode genskapene som i biohumus vermikompost, men har i tillegg biokarbon. 

Biokarbon binder karbon i stedet for at det slippes ut i atmosfæren. Biokarbonet gir jorden struktur og porer som holder på vann og luft. Karbonet fanger opp og holder på næringsstoffer og gir et optimalt miljø for Biohumus’ jordbakterier og sopp.

Slik bruker du det:

Ved planting av en buske eller et tre  Bland en hel bøtte med den eksisterende jorden.
Ved planting i større potter og urner Bland inn en hel bøtte med 50 liter jord.
Som jordforbedring i bed og pallekarmer Bland inn en hel bøtte per 2kvm. 

 

Kjøp biohumus vermikompost terra her

 


Selv om plantebiostimulanter påvirker plantenæringsprosesser regnes det ikke som gjødsel. I følge EUs definisjon er plantebiostimulanter produkter som forbedrer ett eller flere av følgende punkter: 

  • Plantens toleranse mot abiotisk stress, som f.eks kulde eller tørke
  • Tilgjengelighet på næringsstoffer i jord og rotsone
  • Plantens næringsopptak
  • Plantens kvalitet

More articles