Såkalender april

April er den store måneden for forkultivering og vi nærmer oss utesesongen med stormskritt! 

Dette er den siste måneden hvor listen over frø som skal såes innendørs er lenger enn de som kan såes direkte ute. Når jorden ute holder ca 10°C og faren for frost er over kan du starte å så direkte ute. 


GRØNNSAKER
Skal du dyrke agurker i år? Da er tiden inne for å så frøene nå! 
Agurk er for mange en selvfølge i kjøkkenhagen og det med god grunn. Ikke bare er den lettdyrket, men det finnes et stort utvalg sorter til både dyrking i drivhus og på friland.

Kjøp agurkfrø her


Grønnsaker som kan såes nå er:

 

Kjøp grønnsaksfrø her

 


Søte og litt spennende sorter som kan såes nå er:

 

KRYDDERURTER
Drømmen om en urtehage er fremdeles innen rekkevidde, uansett om du vil dyrke et par sorter til kjøkkenbenken, til balkongen eller et helt bed i hagen!

Krydderurter som kan såes nå er:

Kjøp krydderurter her



BLOMSTER
April er også måneden for å så masser av blomsterfrø!
Enten du er på utkikk etter noe å dyrke i verandakasser, i kjøkkenhagen, i potter eller bed finnes det et stort utvalg frø for deg. 

Klatrende blomster som kan såes nå er:


Et tips til kjøkkenhagen er å dyrke solsikker sammen med bønner og erter, slik at slyngplantene kan klamre seg til de høye blomstene.

Ettårige blomster som kan såes nå er:

 

Å dyrke flerårige bomster er en god investering for årene som kommer. Merk at noen blomster slik som georgine (dahlia) kun blir flerårig om du graver opp knollen om høsten og lagrer denne frostfritt. 

Flerårige blomster som kan såes nå er:

 

Kjøp blomsterfrø her

 

Vår såkalender gir tips til hva du kan så basert på utviklingstid og plass. Du kan i utgangspunktet så alt året rundt ved å ha plantene i et rom med korrekt temperatur og lys. Ved å dyrke frø i de månedene som anbefales vil du ha velutviklede planter innen sommeren. Sår du hurtigvoksende vekster for tidlig vil plantene bli store og uhåndterlige innen de kan flytte ut. Men fortvil ikke- er du en måned for sen er ikke alltid alt håp ute, så frøene og nyt en litt senere avling. 

More articles